Website Prachtlint

PL_logo

Ter ondersteuning van het Prachtlint (voorheen Blauwzaam lint) is een website gerealiseerd. Deze website is met vereende krachten tot stand gekomen. Vanaf het eerste idee van een ‘toolbox’ tot de realisatie van de website hebben meerdere mensen waardevolle input geleverd. Ik heb het hele proces, tot en met de lancering van de website, getrokken.

Het begon met het ontwikkelen van een stappenplan (toolbox). Het idee was om mensen in een aantal stappen op weg te helpen om hun gebied in te richten. De eerste opzet heb ik samen met Anthonie Stip ontwikkeld en getoetst op een aantal pilot projecten. Al gauw realiseerden we ons de meerwaarde om het stappenplan interactief te maken. Op die manier klik je als het ware je plan in elkaar en zijn er veel meer mogelijkheden voor achtergrondinformatie.

Het idee van een website lag voor de hand en met de website kan meer dan alleen een stappenplan. We konden het lint laten zien op een kaart! Het moest een visueel aantrekkelijke en enthousiasmerende website worden waar plezier uit straalt.

Samen met webbouwer Joost de Keijzer en grafisch ontwerper Fred Sophie heb ik de website gemaakt. Joost was verantwoordelijk voor het interactief ontwerp en de technische realisatie en Fred voor de vormgeving. Ik heb de inhoud en het overgrote deel van de foto’s gemaakt. Inhoudelijk feedback heb ik gekregen van Anthonie Stip en Roel Wigman en een deel van de inhoud en de tekst redactie is door Gerard de Winter verzorgd.

http://www.prachtlint.nl

Home Prachtlint website

Home Prachtlint website

Parels Prachtlint website

Parels Prachtlint website

Stappenplan Prachtlint website

Stappenplan Prachtlint website

Informatie Prachtlint website

Informatie Prachtlint website

Ideeënhulp Prachtlint website

Ideeënhulp Prachtlint website