Projectleider burgerparticipatie Prachtlint

20150505_191112-IMGP7268

Sinds oktober 2015 ben ik projectleider burgerparticipatie van het Prachtlint (voorheen Blauwzaam lint). Het Prachtlint is een aaneenschakeling van initiatieven die van onderop tot stand komen. Vanuit bewoners, verenigingen of het onderwijs. Overal in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn mensen en partijen die graag een bijdrage willen leveren aan hun eigen groene omgeving.

Door het faciliteren en ondersteunen van initiatieven is het voor de vrijwilligers makkelijker om het project te starten en te onderhouden. Denk aan het geven van beheeradvies, het samen organiseren van werkdagen en het organiseren van cursussen waar behoefte aan is. Op die manier moet het leuk worden om samen iets moois te realiseren, namelijk een Prachtlint van Alblasserdam tot Leerdam.

Werkdag

Werkdag

Zaaien Franklin weg Gorichem

Zaaien Franklin weg Gorichem

Planten Rietveldse kade Arkel

Planten Rietveldse kade Arkel