Blauwzaam lint

blauwzaamlint

Samen met een paar heel enthousiaste streekgenoten uit de Alblasserwaard en de Vijfherenlanden heb ik hard gewerkt aan een aanvraag voor 8 concrete parels als onderdeel van het Blauwzaam lint. De aanvraag is weer onderdeel van de groenblauwe gebiedsdeal Alblasserwaard Vijfherenlanden met de provincie.

De 8 projecten zullen fungeren als voorbeeld en aanjager van veel meer kleurrijke bloemrijke landschapselementen en verbindingen die in de loop van de jaren het Blauwzaam lint moeten gaan vorm geven.

In 2013 en 2014 is een begin gemaakt met het inzaaien van onder andere de bermen  langs de N481 en de Abbekesdoel in het westen van de Alblasserwaard. Maar ook (braakliggend) bedrijventerrein de Melkweg in Bleskensgraaf en een kade van Waterschap Rivierenland zijn inmiddels onderdeel van het Blauwzaam lint.

Naast het uitzetten van de lijn, samen met een werkgroep, houdt ik me voor het Blauwzaam lint o.a. bezig met het maken van inrichtings- en beheerplannen, aanvragen van subsidie, projectleiding en het maken van een visualisatiekaart.

blauwzaamlint

Foto Geurt Mouthaan